În atenția candidaților la un program de licență în limbă străină,
Toate detaliile vor fi transmise pe e-mail.
Nu vor susține testarea lingvistică următoarele categorii de candidații:
În condițiile în care, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, procesul educațional din România a fost perturbat, pentru anul universitar 2020 / 2021, procesul de admitere la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA) la ciclul de licență se va face online, doar în baza concursului de dosare, respectiv a rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat și fără proba scrisă de tipul unui test de evaluare a competențelor lingvistice și de raționament prevăzută la art. 19 alin. (1)-(3) al metodologiei de admitere la ciclul de studii universitare de licență.
Click pe butonul ”Depunere online a dosarului de admitere” apoi creează-ți cont pe platformă și înscrie-te în perioada 7 - 13 septembrie 2020.
După depunerea online a dosarului pe platforma de admitere, poți veni în locațiile noastre cu documentele în original pentru a face certificarea acestora.
Înscriere online
Test online competențe lingvistice candidaţi specializări limbi străine
Deţinerea unor diplome/certificate recunoscute internaţional, precum:
CAE – Cambridge Certificate in Advanced English,
IELTS – International English Language Testing System,
TOEFL – Test of English as a Foreign Language
DALF – Diplome Approfondi de la Langue Française
Deutsches Sprachdiplom. Zweite Stufe
Goethe-Zertifikat B2, Goethe-Zertifikat C1
Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS)
Test DaF
telc Deutsch B2, telc Deutsch C1
ÖSD Zertifikat B2, C1, C2
echivalează cu susţinerea şi promovarea testului de competențe lingvistice pentru candidaţii înscriși la programe de studii în limbi străine. Candidaţii proveniţi din ţări cu limba oficială engleză, germană sau franceză sau cei care au urmat un liceu cu limba de predare engleză, germană sau franceză sunt consideraţi promovaţi la admitere pentru specializare în limba respectivă. Candidaţii declaraţi nepromovaţi rămân înscrişi pentru concursul de admitere la specializările în limba română.
Anunţarea rezultatelor (clasamentul preliminar)
Contestaţii (online la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
Anunţarea rezultatelor după contestații
Înmatriculări online
(prin plata taxei de înmatriculare stabilită prin Hotărârea Senatului UVT (150 lei))
Anunţarea clasamentului după înmatriculări
IMPORTANT:
Documentele candidaților necesare pentru procesul de admitere vor fi încărcate de către aceștia pe platforma de admitere până la termenul limită pentru înscriere și vor fi prezentate în original la FEAA până la data începerii anului universitar.
În cazul în care documentele în original nu vor fi prezentate la birourile de resort ale FEAA în termenul prevăzut sau în cazul în care se constată discrepanțe între datele înscrise în aceste documente și datele/documentele încărcate de candidați pe platforma de admitere, candidații își vor pierde locul confirmat la FEAA.
Candidații admiși pe loc finanțat de la bugetul de stat își vor pierde locul dacă nu vor depune la FEAA diploma de bacalaureat în original până la data începerii anului universitar.
Media generală de admitere se va calcula astfel după următoarea formulă:
MA = (0,3 x M1 + 0,7 x M2)+Bonus olimpiadă
unde:
MA= media generală de admitere;
M1 = cea mai mare notă obținută de candidat la examenele scrise aferente probelor de bacalaureat (probeobligatorii – Limba și literatura română/ Limba și literatura maternă, Proba obligatorie a profilului: Matematică/ Istorie, respectiv probe laalegere aferente profilului și specializării – Fizică/ Chimie/ Biologie/ Informatică/ Economie/ Geografie/ Filosofie/ Logică și argumentare/ Psihologie/ Sociologie);
M2 = media generală de bacalaureat.
Bonusul Olimpiadă (1 punct) se acordă tuturor participanţilor la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare cu profil economic organizate în clasele IX-XII, fără a se depăși MA = 10.
Media generală minimă de admitere la studiile universitare de licență nu poate fi mai mică decât 6 (șase).
Departajarea la medii egale se face după următoarele criterii, în ordine:
Conform regulamentului de cazare în căminele UVT solicitarea locului de cazare se realizează prin bifarea acestei opțiuni pe fișa de înscriere online, la admitere.
Persoanele care solicită cazare și se încadrează în caz social trebuie să depună, odată cu dosarul de admitere, documentele justificative
Căminele alocate studenților din anul 1 sunt C15 și C17.